FARMA EKORAJ ĎURĎOVÉ

Vyhľadať

Rybolov

Uvoľni sa a vychutnaj si chvíle pri vode.

Zabudni na každodenný stres a ponor sa do sveta rybolovu. Náš rybník je ideálnym miestom na odpočinok a načerpanie nových síl.

Otváracie hodiny - Rybník Ekoraj

Cenník

Správca rybníka: Miroslav Velič

+421 915 653 128
+421 905 366 095

Pravidlá rybolovu

  1. Prevádzku a výkon rybárskych práv na súkromnom rybníku Ekoraj v areáli farmy prevádzkuje spoločnosť Ekoraj Ďurďové, s.r.o., ďalej len prevádzkovateľ.
  2. Prevádzkové hodiny rybníka sú PO – NE od 07:00-19:00 hod., vrátane sviatkov.
  3. Na rybníku je prísny zákaz rybolovu mimo prevádzkových hodín. Rybolov mimo prevádzkových hodín je možný len po dohode so správcom.
  4. Športový rybolov sa na rybníku vykonáva spôsobom chyť a pusť okrem kaprovitých rýb a pstruhov, ktoré je možné si odkúpiť podľa aktuálneho cenníka. Odkúpiť je možné len kaprovité ryby v miere od 50cm do 60cm a pstruh v miere od 27cm do 40cm v neobmedzenom množstve u správcu alebo v kancelárii farmy.
  5. Rybársky lístok je platný pre jedného návštevníka a je neprenosný.
  6. Pre zakúpenie rybárskeho lístka je návštevník povinný predložiť doklad totožnosti, zaregistrovať sa u správcu, prípadne v kancelárii na farme, budova nad rybníkom.
  7. Každý návštevník pri kúpe rybárskeho lístka obdrží označenie na ruku, prípadne i označenie lovného miesta , ktoré po ukončení lovu vráti.
  8. Prevádzkovateľ neakceptuje rybársky lístok v rámci revírov SR na súkromnom rybníku.
  9. Návštevník vo veku do 12 rokov môže rybárčiť len v sprievode plnoletej osoby. Za plnoletú osobu sa považuje osoba, ktorá má 18 a viac rokov, a ďalej ktorá sa vyzná v love rýb, má skúsenosť a zachováva rybársku etiketu.
  10. Návštevníci rybníka lovia na vlastnú zodpovednosť.
  11. Návštevníci rybníka sú povinní využívať označený vstup a výstup do areálu rybníka, a to vstup a výstup pri altáne rybníka.
  12. Návštevníci rybníka sú povinní zaparkovať na miestach na to určených, a to na parkovisku pri altáne rybníka.
  13. Počas návštevy rybníka je zakázané vykrikovať, hlučne sa správať alebo iným spôsobom narúšať ostatných návštevníkov rybníka.
  14. V areáli rybníka je prísny zákaz rozkladania otvoreného ohňa okrem miest na to určených. Návštevníci si môžu priniesť vlastný gril, v ktorom budú zakladať oheň.
  15. Pre návštevníkov rybníka je k dispozícii altán vybavený zariadením, ktoré je možné využiť a toalety, ktoré sa nachádzajú v budove nad rybníkom.
  16. Je prísne zakázané akýmkoľvek spôsobom poškodzovať areál a majetok prevádzkovateľa. V prípade poškodenia majetku prevádzkovateľa je návštevník povinný uhradiť škodu.
  17. V areáli rybníka je prísny zákaz vyhradzovania si miesta lovu.
  18. Do areálu rybníka je povolený vstup so psom len na vôdzke. V areáli rybníka je prísne zakázaný voľný pohyb psov.
  19. Je prísny zákaz pohybovania sa návštevníkov rybníka po areáli farmy Ekoraj Ďurďové okrem priestorov vyhradených pre rybolov. Celý areál farmy je monitorovaný kamerovým systémom.
  20. Je prísny zákaz vpúšťať do rybníka iné ryby ako tie, ktoré sú z rybníka.
  21. Je prísny zákaz akýmkoľvek spôsobom týrať ryby.
  22. Je prísny zákaz vyhadzovať odpad z rýb do rybníka.
  23. Návštevníci rybníka sú povinní udržiavať poriadok a čistotu v celom areáli rybníka.
  24. V rybníku je prísny zákaz kúpania sa návštevníkov a psov.
  25. Zarybnenie rybníka zabezpečuje prevádzkovateľ.
  26. Uhradením rybárskeho lístka a vstupom do areálu, návštevník súhlasí s pravidlami rybolovu.
  27. Správca rybníka má právo vykonať kontrolu rybárskeho lístka, povinnej výbavy a vyžadovať dodržiavanie podmienok rybolovu.
  28. Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo kontroly vecí a batožín.
  29. V prípade porušovania pravidiel rybolovu môže byť rybár pokutovaný, vyhostený a musí spôsobené škody uhradiť. V prípade odcudzenia ryby bude podané trestné oznámenie a bude navždy vyhostený.
  30. Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo propagovať fotografie a videá vyhotovené počas rybolovu. Má právo prostredníctvom internetu propagovať rybník, areál a návštevníkov s úlovkami.
  31. Počas udalostí organizovaných prevádzkovateľom je rybník uzavretý pre návštevníkov udalosti.
  32. Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo ukončenia rybolovu kedykoľvek.
  33. Prevádzkovateľ aktualizuje ceny za poskytnuté služby v cenníku poskytovaných služieb v areáli rybníka.

Rybolov na Rybníku Ekoraj

  1. Na jeden rybársky lístok môže návštevník loviť na dve udice opatrenými jedným jedno háčikom bez protihrotu.
  2. Množstvo a druh návnady nie je obmedzený, okrem súťaží, musí byť zdravotne nezávadný, nesmie byť skysnuté, plesnivé, toxické.
  3. Povinná výbava rybára: udica, podberák, úlovková sieťka, vyberač háčikov, mierka, kolíska na ryby(vhodná alternatíva je vanička alebo podložka s bočnicou), dezinfekcia, háčik bez protihrotu
  4. Návštevník je povinný používať podberák, podložky na položenie ryby, dezinfekčný prostriedok na ošetrenie ryby po háčiku a pean na vyťahovanie háčiku, v prípade, že návštevník niektoré z uvedených vecí nemá, musí si ich zapožičať podľa aktuálneho cenníka.
  5. Manipulácia s rybou: podložka pod rybu musí byť stále mokrá, je zakázané pokladať rybu na suchú podložku. Pri vyťahovaní ryby z vody v podberáku treba dbať na správne uloženie ocasnej plutvy aby neprišlo k jej zlomeniu. Návštevník manipuluje s rybou len s mokrými rukami a s maximálnou opatrnosťou. Rybu nezdvíha vysoko nad zem, neopiera o oblečenie ani o telo aby sa nepoškodil ochranný sliz. S rybou sa fotí tesne nad podložkou a pri kľaku, nie v stoji. Ranu po vpichu háčika a poškodenia ryby vydenzifikuje.
  6. Na rybníku je povolený výhradne lov na uducu. Je prísne zakázané používať na lov výbušniny, otravné látky, harpúny, bodce, udice bez prútov, loviť ich na šnúry, posekávať udicou, elekrickým prúdom, chytať do rúk a pod.
  7. Ryby v sieťkach nie je možné vymieňať ani vrátiť naspäť do vody. V prípade, že návštevník odloží rybu do sieťky, je povinný ju odkúpiť.
  8. Vážne poškodené ryby treba oznámiť správcovi, je prísne zakázané takéto ryby púšťať späť do rybníka.
  9. Na rybníku je prísne zakázané loviť ryby na miestach kde sa nahromadili pri mimoriadnych situáciách.
  10. Po ukončení rybolovu je každý návštevník povinný zanechať miesto v pôvodnom stave, tzn. čisté bez odpadkov. Miesto po ukončení rybolovu bude skontrolované správcom rybníka.
preloader